Allergenen menu

Een goede lunch? Da’s toch het benoemen waard. Van tomatensoep tot een heerlijk belegd broodje. Ontdek het allemaal met ons lunchmenu. Da’s ideaal om te combineren met een rondje in De Noordkade. Kom gerust langs en neem plaats. We heten je van harte welkom!

Met grote zorgvuldigheid hebben wij onze allergenenlijst samengesteld. Desondanks moeten wij erbij vermelden dat het niet 100% uitgesloten is van fouten. Bij allergieën adviseren wij daarom om alsnog voorzichtig om te gaan met onze gerechten. Ieder nummer staat voor een allergeen. Achter ieder gerecht kun je zien welke nummers er allemaal staan.

Hieronder zie je de betekenis van alle nummers.

1. Glutenbevattende granen.
(Tarwe, roggen, gerst, haver, spelt en kamut)
2. Schaaldieren.
3. Eieren.
4. Vis
5. Pinda.
6. Soja.
7. Melk (incl. lactose)
8. Noten.
9. Selderij.
10. Mosterd.
11. Sesamzaad.
12. Zwaveldioxide en sulfiet.
13. Lupine.
14. Weekdieren.

Vegetarisch

Vegan

Wittern special

LUNCH

SOEPEN

VERSE TOMATENSOEP 7 – 9 8,50 Gehaktballetjes | Room | Tuinkers Dit gerecht kan VEGAN geserveerd worden.
SOEP VAN VANDAAG Elke week een wisselende soep

AMBACHTELIJK BROOD

PETER’S GARNALENKROKETTEN 1 – 2 – 3 – 4 – 7 – 9 – 10 – 14 14,50 Hollandse garnalen | salade | Cocktailsaus
RUNDVLEES KROKETTEN (Kan ook vegan) 1 – 3 – 7 – 9 – 10 10,50 Salade | Mosterd mayonaise
Philly cheese steak 1 – 3 – 7 – 10 11,50 Rib eye | Jalapenos | Kaas | Champignons | Rode ui
Verse tonijnsalade 1 – 3 – 4 – 10 12,75 Huisgemaakte tonijnsalade | Groene olijf | Augurk | kappertjes | Rode ui
Rundercarpaccio 1 – 3 – 7 – 10 14,50 Bundelzwam | Pompoenpitten | Reypenaer | Gerookte paddenstoel mayonaise

EI GERECHTEN

UITSMIJTER (Kan vega) 1 – 3 – 7 11,25 Drie eieren op brood met twee soorten beleg: Ham | Kaas | Rosbief | Spek 3 soorten beleg (+1,-)
BOEREN OMELET 1 – 3 – 7 11,25 Bospaddestoelen | Lente ui | Peterselie | Kaas (+1,-)

SALADES

RUNDERCARPACCIO 3 – 7 – 10 19,00 Bundelzwam | Pompoenpitten | Reypenaer | Gerookte paddenstoel mayonaise
Geitenkaas uit de oven 7 – 12 16,75 Vijgen | Peer | Biet | Balsamico | Pompoenpitten
Classic caeser 1 – 3 – 4 – 7 – 10 17,75 Kip | Parmezaan | Gepocheerd ei | Little gem | Croutons | Ansjovis dressing

SHARED LUNCH

SHARED LUNCH 1 – 2 – 3 – 4 – 7 – 8 – 9 – 10 19,50 Vanaf twee personen te bestellen en daarna per persoon bij te bestellen Een heerlijke lunchplank om gezellig en lekker te delen met: Soep van vandaag | Rundercarpaccio | Huisgemaakte tonijn salade | Vleeswaren | Komijn kaas | Bitterbal | Verschillende dippers

WITTERN CLASSICS

12 UURTJE VLEES 1 – 3 – 7 – 9 – 10 15,95 Soepje | over easy egg | Rosbief | Ham & Kaas | rundvleeskroket
12 UURTJE VIS 1 – 2 – 3 – 7 – 9 – 10 16,95 Soepje | Over easy egg | Gerookte Zalm | Tonijnsalade | garnalenkroket
Banh mi 1 – 6 14,25 Baguette | Pulled paddo’s | Vegan oestersaus | Zoetzure komkommer | Koriander
ANGUS HAMBURGER (Kan vega) 1 – 3 – 7 – 10 – 11 17,00 Burgersaus | Augurk | Tomaat | Spek | Cheddar | Uienringen | Verse friet
SATÉ OP STOK 1 – 5 – 6 19,50 Kippendij | Casave | Atjar | Seroendeng | Pindasaus | Verse frietjes
TOURNEDOS van belgisch blauw 1 – 7 – 12 29,50 Salade | Rode wijn jus | Verse frietjes 160 gr 29,50 200 gr 33,75

DINER

OM MEE TE STARTEN

Breekbrood 1 – 3 – 7 – 10 Rozemarijn | Zeezout | Aioli | Tapenade
Aquanostra oester deal 2 Inclusief 2 glazen mas oliver cava Citroen | Vinaigrette
Aquanostra oesters Per stuk 2 Citroen | Vinaigrette

Soep

Verse tomatensoep (Kan vegan) 7 – 9 Gehaktballetjes | Room | Tuinkers
Paddenstoelen bouillon 9 Paddenstoelen | Zwarte knoflook | Lente ui

VOORGERECHTEN

Peter’s garnalenkroketten 1 – 2 – 3 – 4 – 7 – 9 – 10 – 14 Hollandse garnalen | Platte peterselie | Cocktailsaus
Runder carpaccio 3 – 7 – 10 Bundelzwam | Pompoenpitten | Reypenaer | Gerookte paddenstoelen mayonaise
Gobi bloemkool 11 Pruimen | Chioggia | Zoetzuur | Sesam
Koreaanse steak tartaar 1 – 3 – 6 – 11 Bavette | Soja | Ei | Sesam | Kweepeer | Bosui
tartelette uit de zee 1 – 2 – 4 – 7 – 14 Coquilles | Kreeft | Avgura kaviaar | Geitenkaas | Doperwt

VLEES

Tournedos van Belgisch blauw 1 – 7 – 12 160gram | 200 gram Crème | Groenten | Krokantje | Rode wijn jus
Saté op stok 1 – 5 – 6 Kippendij | Casave | Atjar | Seroendeng | Pindasaus
Chef’s steak (Vanaf 2 personen te bestellen) 1 – 7 – 9 – 12 Een wisselend stuk vlees, gekozen door onze chef. Met verschillende bijgerechten & sauzen. Meer weten? Zie bladzijde ……. in het magazine.
Eendenborst 1 – 7 – 12 Roodlof | Pastinaak | Braam | Gekonfijte eend | Port jus
Boeren schnitzel 1 – 7 – 12 Champignons | Spek | Paprika | Ui

VIS

Heilbot filet 1 – 4 – 7 – 9 -12 Tandoori croute | Pompoen | Kokos masala saus
Fish & Chips 1 – 3 – 4 – 10 Kabeljauw | Remoulade | Doperwt | Peterselie

VEGAN

stoof van jackfruit 1 – 9 Ontbijtkoek | Aardappel | Bleekselderij | Wortel | Tomaat
Burrito bowl Zwarte bonen | Rijst | Mais | Tomatensalsa | Avocado | Koriander

SALADES

Runder carpaccio 3 – 7 – 10 Bundelzwam | Pompoenpitten | Reypenaer | Gerookte paddenstoel mayonaise
Geitenkaas uit de oven 7 – 12 Vijgen | Peer | Biet | Balsamico | Pompoenpitten
Classic caesar 1 – 3 – 4 – 7 – 10 Kip | Parmezaanse kaas | Gepocheerd ei | Little gem | Croutons | Ansjovis dressing

DESSERT

Gold digger (Dame blanche) 1 – 3 – 7 Vanille parfait | Cremeux | Chocolade crumble | Chocoladesaus
Bramen cheesecake 1 – 7 Roomkaas | Vanille crumble
Het wonder van Colijnsplaat 3 – 7 – 8 Zeeuwse peren | Chocolade mousse | Pecan | Vanille ijs Meer over de Zweeuwse peren vindt je in ons magazine op pagina …….
Kleintje monchou 1 – 7 Bastogne | Kersen
Bolletje ijs (Kan vegan) 7 Keuze uit: Vanille | Framboos | Limoen | Mango
Kaasplankje 1 – 7 – 8 – 12 Zwitserse bergkaas: Pittige bergkaas | 6 maanden gerijpt | Koemelk Brabants blauw: Gemaakt in Molenschot | Franse blauwader | Koemelk Fromage champagnier: Erg romig | Tripple crème uit Frankrijk | Koemelk Vijgen| Balsamico azijn | Zeeuwse peren | Kletsen brood
Bonbons (Kan vegan) 1 – 5 – 7 – 8 Drie verschillende bonbons van van Amsterdam chocolatier.