Brouwerij

Na 92 jaar heeft Veghel eindelijk weer zijn eigen brouwerij. Beleef de ervaring van het brouwen zelf en haal uw hart op in de prachtige brouwerij. Wat is er nu lekkerder dan een vers getapt bier uit uw eigen dorp. Wij serveren een Jonge Vleeghel, een Oude Vleeghel en een Donkere Vleeghel. Alledrie met veel passie en liefde gebrouwen. Laat het u smaken, proost!

Veghelse Vleeghels

Brouwerij Vroeger in een ver verleden, rond 1650, kende Veghel verschillende stadsbrouwerijen. Bierbrouwerij De Kroon van de familie Smits was de laatste grote brouwerij die in 1922 stopte. Veghel werd een thuishaven van Europa’s grootste fabriek voor mengvoeders, kunstmest en granen. Ruim 100 jaar speelde de Coöperatieve Handelsvereniging (CHV) een belangrijke rol in de ontwikkeling van Veghel. Daar waar enerzijds het hedendaagse beeld van het voormalig CHV-terrein aan de Noordkade wordt bepaald door oude industriële gebouwen, is er anderzijds volop bedrijvigheid om het gebied te transformeren tot een unieke plek waar cultuur en food worden gemixt. De plek dus om een ambachtelijke bierbrouwerij weer tot leven te laten komen.

Stadsbrouwerij De Vleeghel gaat terug naar de basis, terug naar de roots: op een ambachtelijke manier bovengistende bieren van hoge kwaliteit brouwen, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van grondstoffen uit de streek, zoals hop, bijenhoning en granen. De brouwerij is gevestigd in restaurant Wittern van waaruit te zien is hoe speciaalbieren als Jonge Vleeghel en Oude Vleeghel, met een hoog ‘geniet’-gehalte, worden gemaakt.

Naast het brouwen van bier gaat de brouwerij ook workshops en excursies geven om de mensen kennis te laten nemen van het brouwen van bier. Het ambachtelijke ‘Vleeghelse’ bier is verkrijgbaar op het vat en in flessen van 33 cl en 75 cl en voorhanden in Veghel en omstreken.

Stadsbrouwerij Vleeghel
Stadsbrouwerij Vleeghel